Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store
Termenii și condiții

Disclaimer

AI Search este un proiect pilot - în varianta beta - care folosește tehnologia GPT4 pentru a simplifica procesul de căutare și înțelegere a produselor bancare.

AI Search este antrenat să răspundă unor întrebări care au legătură exclusiv cu produsele bancare oferite de BT, însă în anumite situații și în funcție de întrebările adresate, este posibil să răspundă și la întrebări generale. Raspunsurile oferite sunt generate automat si trebuie sa fie utilizate doar in scop informativ. Serviciul poate oferi uneori conținut inexact sau potențial ofensator, care nu reprezintă punctul de vedere al Bancii Transilvania. Sunteți singurul responsabil pentru utilizarea conținutului generat de acest serviciu în orice mod. Nu vă bazați pe acest serviciu pentru sfaturi financiare, juridice sau alte sfaturi profesionale si nu introduceți în acesta date cu caracter personal sau alte informații confidențiale.

Utilizarea AI Search presupune acceptarea Termenilor și condițiilor.

Accesul și utilizarea serviciului implică acceptarea fără rezerve a acestor termeni și condiții. Dacă nu sunteți de acord cu acestea, vă rugăm să nu utilizați acest serviciu. Prin acceptarea termenilor și condițiilor pentru a folosi acest serviciu furnizat algoritmic de un model de inteligență artificială, va asumați întreg riscul în ceea ce privește calitatea, siguranța și performanța acestui serviciu.

Banca Transilvania nu furnizează nicio garanție în legătură cu răspunsurile oferite de acest serviciu.

AI Search furnizează răspunsuri algoritmic și acestea pot conține uneori informații inexacte sau limbaj potențial ofensator. Aceste informații nu exprimă poziția Băncii Transilvania și nu pot angaja responsabilitatea Băncii pentru conținutul oferit.

AI Search nu oferă răspunsuri la întrebări personalizate, astfel încât prin utilizarea acestuia va obligați să nu furnizați și să nu introduceți în mesajele/întrebările transmise niciun fel de date cu caracter personal sau alte informații confidențiale. În cazul nerespectării acestei obligații, prin inserarea unor date personale/informații confidențiale în cadrul AI Search, va exprimați consimțământul pentru prelucrarea acestora în vederea oferirii serviciului (răspunsurilor la întrebările pe care le adresați), precum și pentru îmbunătățirea modelului algoritmic al robotului de către dezvoltatorul acestuia.

Orice informație furnizată de către utilizatori în timpul interacțiunii cu AI Search va fi tratată în mod confidențial, fiind dezvăluită doar unor destinatari care au dreptul și nevoia de a o cunoaște.

Conținutul oferit de AI Search are doar scop informativ.

Utilizatorii sunt responsabili pentru întrebările și mesajele adresate în cadrul utilizării AI Search. Orice abuz sau limbaj neadecvat poate duce la întreruperea interacțiunii.

AI Search nu oferă sfaturi financiare, juridice sau profesionale și nu înlocuiește consultarea unor experți umani sau profesioniști specializați în domeniul respectiv. Utilizatorii nu trebuie să se bazeze pe informațiile furnizate de către AI Search pentru luarea deciziilor.

Banca își rezervă dreptul de a întrerupe serviciul AI Search în orice moment, fără o notificare prealabilă.

Termenii și condițiile pot fi revizuite/ actualizate în orice moment.

DOAR PENTRU CLIENTII BT

Cum aflu codul client (CIF-ul BT)?

Partea cea mai bună e că dacă ai nevoie de el, îl poți afla super simplu prin 5 modalități: 

⠀Prin contul IBAN: Ca să fie totul extrem de simplu, vom lua două exemple ipotetice pentru a încerca să te lămurim cu privire la codul tău de client (CIF-ul BT) prin intermediul codului IBAN: 

⠀Dacă IBAN-ul tău se încheie în literele „XX”, vom lua drept exemplu IBAN-ul: RO32BTRL56201931N98886XX 

În acest caz, codul client (CIF-ul BT) este format din cifra 0, la care se adaugă ultimele 6 caractere aflate înainte de literele „XX” citite de la stânga la dreapta (în cazul nostru acestea sunt N98886).  

Astfel, codul client (CIF-ul BT) pentru IBAN-ul luat drept exemplu este: 0N98886.


⠀Dacă IBAN-ul tău nu se încheie în literele „XX”, ci se termină în cifre, considerăm ca exemplu IBAN-ul: RO10BTRLRONCRT0987654271 

În acest caz, codul client (CIF-ul BT) este format, din cea de-a noua cifră, numărată de la dreapta la stânga începând cu finalul IBAN-ului + următoarele 6 caractere. Conform exemplului, în urma numărării, cifra este 0. La aceasta se adaugă următoarele 6 cifre, citite de la stânga la dreapta, de după cifra obținută anterior, în cazul nostru acestea fiind 876542. 

Prin urmare, în cazul IBAN-ului luat drept exemplu, codul client (CIF-ul BT) este: 9876542. 


* În cazul în care ți-ai uitat IBAN-ul sau nu mai știi ce înseamnă, fii fără griji, pentru că ai aici toate detaliile despre acesta și cum îl poți obține.


⠀Îl găsești menționat pe extrasul de cont curent;

⠀Prin BT Visual Help, apeland numarul de telefon 02643 308 000 si accesand optiunea Extras de cont, lista IBAN & CIF

⠀Făcând o vizită în oricare dintre agențiile BT;


Sperăm că am reușit să te lămurim! 😅

  • Ultima actualizare

    14.11.2023
Ti-a fost util raspunsul?
207
160