Ce este codul client (CIF-ul BT)?

Autor: Banca Transilvania

Semnificatie:

Codul client sau CIF-ul este numarul unic de identificare aferent unui client al unei banci. Practic, fiecare client are un astfel de cod de 7 caractere obtinut din IBAN-ul contului curent. 

Daca nu stii care este codul tau, il poti afla simplu si rapid, acesta fiind inclus in *IBAN-ul contului tau curent.

* In cazul in care ti-ai uitat IBAN-ul sau nu mai stii ce inseamna, fii fara griji, pentru ca poti gasi aici detalii despre acesta si cum il poti obtine.

În cele ce urmeaza, vom lua 2 exemple ipotetice pentru a incerca sa te lamurim cu privire la codul tau client (CIF-ul BT) prin intermediul codului IBAN:

•   Daca IBAN-ul tau se incheie in literele „XX”: (presupunem IBAN-ul:  RO32BTRL56201931N98886XX drept exemplu), atunci codul client (CIF-ul BT) este format din cifra 0 (lucru care se intampla mereu, indiferent de IBAN), la care se adaugă ultimele 6 caractere aflate înainte de literele „XX” citite de la stanga la dreapta (în cazul nostru acestea sunt N98886).

Astfel, in cazul IBAN-ului luat drept exemplu mai sus, codul client (CIF-ul BT) este: 0N98886.

•   Daca IBAN-ul tau nu se incheie in literele „XX”, ci se termina în cifre: (presupunem IBAN-ul:  RO10BTRLRONCRT098765427 drept exemplu), atunci codul client (CIF-ul BT) este format, pentru exemplul nostru, din cifra 0 (acest lucru fiind diferit in functie de IBAN-ul tau deoarece este luata in considerare cea de-a noua cifra, numarata de la dreapta la stanga incepand cu finalul IBAN-ului, in exemplul de mai sus, in urma numararii, fiind cifra 0) la care se adauga urmatoarele 6 cifre, citite de la stanga la dreapta, de dupa cifra obtinuta anterior, in cazul nostru acestea fiind 987654.

Astfel, in cazul IBAN-ului luat drept exemplu mai sus, codul client (CIF-ul BT) este: 0987654.

Speram ca am reusit sa te lamurim! 😅

Ti-a fost util raspunsul?
215
134
Raspuns oferit cu de Banca Transilvania

Intrebare inregistrata cu etichetele