DOAR PENTRU CLIENTII BT

Ce este codul client (CIF-ul BT)?

Autor: Banca Transilvania

Codul client sau CIF-ul este numarul unic de identificare al unui client la o banca comerciala. Practic, fiecare client are un astfel de cod de 7 caractere obtinut din IBAN-ul contului curent. 

Daca nu stii care este IBAN-ul contului tau curent, gasesti aici detalii despre modalitatile prin care il poti afla.


Hai sa luam 2 exemple ipotetice si sa vezi cum poti extrage din IBAN codul tau de client (CIF-ul BT).

⠀Daca IBAN-ul tau se incheie in literele „XX”, vom lua drept exemplu IBAN-ul: RO32BTRL56201931N98886XX.

In acest caz, codul client (CIF-ul BT) este format din cifra 0, la care se adauga ultimele 6 caractere aflate inainte de literele „XX” citite de la stanga la dreapta (in cazul nostru acestea sunt N98886). Astfel, codul client (CIF-ul BT) pentru IBAN-ul luat drept exemplu este: 0N98886.

⠀Daca IBAN-ul tau nu se incheie in literele „XX”, ci se termina in cifre, consideram ca exemplu IBAN-ul: RO10BTRLRONCRT0987654271.

In acest caz, codul client (CIF-ul BT) este format din cifra 9 (acest lucru fiind diferit in functie de IBAN-ul tau deoarece este luata in considerare cea de-a noua cifra, numarata de la dreapta la stanga incepand cu finalul IBAN-ului). Conform exemplului, in urma numararii, cifra este 9. La aceasta se adauga urmatoarele 6 cifre, citite de la stanga la dreapta, de dupa cifra obtinuta anterior, in cazul nostru acestea fiind 876542.

Prin urmare, in cazul IBAN-ului luat drept exemplu, codul client (CIF-ul BT) este: 9876542.


Speram ca am reusit sa te lamurim! 😅

Ti-a fost util raspunsul?
1019
807
Raspuns cu de Banca Transilvania