Ce este „cardul de credit”?

Autor: Banca Transilvania

Cardul de credit este un instrument de plata numit si card de cumparaturi, prin care ai acces la o linie de credit oferita de banca.   💳 

Ai parte de multe avantaje la cardul de credit precum posibilitatea de plata in rate fara dobanda la magazinele partenere in programul STAR

Practic, la fiecare plata, pe care nu o efectuezi in rate, cu un card STAR BT in tara sau in strainatate, beneficiezi de puncte STAR* oferite de banca si / sau comerciant. 

*1 Punct STAR inseamna 1 Leu. 

La fiecare plata, pe care nu o efectuezi in rate, cu un card Flying Blue (un card de credit), in tara sau in strainatate, aduni mile.


Tipuri de carduri de credit:

Avem mai multe carduri de credit, create pentru nevoi diferite: 

Cardurile de credit STAR Card (STAR Forte, Gold si Platinum), create in special pentru cumparaturi. Pot fi folosite pentru tranzactii la comerciantii din tara si din strainatate; 

Cardul de credit STAR Forte pentru Medici, card dedicat in exclusivitate medicilor din Romania;

Cardurile BT Flying Blue, create in parteneriat cu Flying Blue, pentru iubitorii de calatorii si de cumparaturi. 

Cardurile de credit Visa Business Silver sau Gold dedicate clientilor persoane juridice.Ce limita poate avea cardul de credit?

Cardului de credit pentru persoane fizice i se poate atasa o linie de credit de pana la 5 venituri lunare eligibile, astfel: 

⠀se acorda pana la 5.000 Euro pe cardul STAR Forte, STAR Forte pentru Medici sau Flying Blue Classic;

⠀se acorda pana la 10.000 Euro pe cardul STAR Gold si Flying Blue Premium;

⠀se acorda pana la 30.000 Euro pe cardul STAR Platinum; 

⠀si pe cardurile de credit Visa Business Silver sau Gold dedicate clientilor persoane juridice se pot atasa linii de credit. Insa limita variaza in functie de analiza personalizata a situatiei finaciare. Ce este perioada de gratie a cardului de credit?

⠀in cazul cardurilor destinate persoanelor fizice (STAR Forte, Gold, Platinum, Mastercard Forte Medici, Flying Blue Clasic si Premium), linia de credit consumata intre prima si ultima zi a lunii curente poate fi repusa in cont pana in data de 25 a lunii urmatoare. 

Pana la data scadenta poti repune pe contul de card intreaga suma consumata, fara a se percepe dobanda sau poti depune cel putin 10% din suma consumata, caz in care se va percepe o dobanda de 24% / an.  

⠀in cazul cardurilor destinate persoanelor juridice, linia de credit consumata intre prima si ultima zi a lunii curente poate fi repusa in cont pana in data de 25 a lunii urmatoare. 

Daca pana la scadenta lunara ai depus pe contul de card intreaga suma consumata nu se percepe dobanda in luna respectiva. 

Daca pana la scadenta lunara nu ai depus pe cont intreaga suma consumata, in urmatoarea zi bancara se va percepe un comision (2% din suma totala pe care trebuia sa o depui, min 50 Ron). Avantajele cardurilor de credit 

⠀Plata in rate fara dobanda - pana la 12 Rate, iar in cazul campanilor de shopping bancar te poti bucura de pana la 18 Rate fara dobanda la partenerii nostri;

⠀Puncte de loialitate pentru cumparaturile facute la comercianti in strainante si in tara, pentru care nu ai cerut plata in rate: 

⠀pana la 10% din valoarea cumparaturilor, in cazul tranzactiilor cu comerciantii parteneri ai programului STAR;

⠀0,3% din valoarea cumparaturilor efectuate in tara, atat la comerciantii inscrisi in programul STAR, cat si la comerciantii care nu fac parte inca din program; 

⠀0,1% din valoarea cumparaturilor efectuate in strainatate.

⠀Primesti bonus 10 lei in puncte STAR pentru prima plata cu cardul la comercianti;

⠀Ai deplina siguranta la plata cu cardul pe internet;

⠀Rapiditate si confort la cumparaturi, datorita tehnologiei contactless incorporata;

⠀Pentru cardurile Flying Blue primesti mile premiu de bun venit, pentru prima cumparatura:

⠀1.000 mile bonus pe cardul Flying Blue Clasic;

⠀2.000 mile bonus pe cardul Flying Blue Premium.

⠀Acces gratuit in Salonul Business din „Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti” si „Aeroportul Avram Iancu Cluj-Napoca” cu cardurile STAR Gold, STAR Platinum si Flying Blue Premium precum si cu cardurile de credit business Silver / Gold;

⠀Asigurare gratuita pe timpul calatoriei in strainatate pentru cardul STAR Gold, STAR Platinum, Flying Blue Premiun, STAR Forte pentru medici, Visa Business Silver sau Gold – carduri de credit.

Ti-a fost util raspunsul?
822
86
Raspuns cu de Banca Transilvania

Tags