Ce este cardul de credit?

Autor: Banca Transilvania

Cardul de credit este un instrument de plata numit si card de cumparaturi, prin care ai acces la o linie de credit oferita de banca. 

Este cardul de credit diferit de cardul de debit?

Cardul de debit este un instrument de plata care iti ofera acces la fondurile proprii sau la o linie de credit acordata pe contul curent, numita descoperire de cont, in timp ce cardul de credit este atasat la un cont separat si iti ofera acces la o linie de credit oferita de banca, precum si la programe de rate si loialitate. 

Cardul de credit iti ofera mai multe avantaje precum: posibilitatea de plata in rate fara dobanda la magazinele partenere in programul STAR. Practic, la fiecare plata, pe care nu o efectuezi in rate, cu un card STAR BT (un card de credit), in tara sau in strainatate, beneficiezi de puncte STAR oferite de banca si/sau comerciant. 

1 Punct Star insemna 1 Leu. 

La fiecare plata, pe care nu o efectuezi in rate, cu un card Flying Blue (un card de credit), in tara sau in strainatate, aduni mile. 

Atat cardul de credit, cat si cardul de debit pot fi folosite in tara sau in strainatate pentru retrageri de numerar de la ATM si plati la comercianti sau pe Internet. 


Tipuri de carduri de credit:

Avem mai multe carduri de credit, create pentru nevoi diferite: 

💳 Cardurile de credit STAR Card (Star Forte, Star Gold si Star Platinum), create in special pentru cumparaturi. Pot fi folosite pentru tranzactii la comerciantii din tara si din strainatate. 

💳 Cardul de credit Star Forte pentru Medici, card dedicat in exclusivitate medicilor din Romania. 

💳 Cardurile BT Flying Blue, creat in parteneriat cu Flying Blue, pentru iubitorii de calatorii si de cumparaturi. 

💳 Cardurile de credit Visa Business Silver sau Gold dedicate clientilor persoane juridice. 


Ce limita poate avea cardul de credit?

Cardului de credit pentru persoane fizice i se poate atasa o linie de credit de pana la 5 venituri lunare eligibile, astfel: 

Se acorda pana la 5.000 Eur pe cardul Star Forte, Star Forte pentru Medici sau Flying Blue Classic. 

Se acorda pana la 10.000 Eur pe cardul Star Gold si Flying Blue Premium. 

Se acorda pana la 30.000 Eur pe cardul Star Platinum. 

Si pe cardurile de credit Visa Business Silver sau Gold dedicate clientilor persoane juridice se pot atasa linii de credit, insa limita variaza in functie de analiza personalizata a situatiei finaciare. 


Ce este perioada de gratie a cardului de credit?

In cazul cardurilor destinate persoanelor fizice (Star Forte, Gold, Platinum, Mastercard Forte Medici, Flying Blue Clasic si Premium), linia de credit consumata intre prima si ultima zi a lunii curente poate fi repusa in cont pana in data de 25 a lunii urmatoare. Pana la data scadenta poti repune pe contul de card intreaga suma consumata, fara a se percepe dobanda sau poti depune cel putin 10% din suma consumata, caz in care se va percepe o dobanda de 24% /an. 

In cazul cardurilor destinate persoanelor juridice, linia de credit consumata intre prima si ultima zi a lunii curente poate fi repusa in cont pana in data de 25 a lunii urmatoare. Daca pana la scadenta lunara ai depus pe contul de card intreaga suma consumata nu se percepe dobanda in luna respectiva. Daca pana la scadenta lunara nu ai depus pe cont intreaga suma consumata, in urmatoarea zi bancara se va percepe un comision (2% din suma totala pe care trebuia sa o depui, min 50 Ron). 


In ce conditii se acorda un card de credit unui client persoana fizica? 

Conditiile de eligibilitate necesare a fi indeplinite pentru a beneficia de un card de credit sunt urmatoarele: 

  • sa fii persoana fizica de cetatenie romana; 
  • sa ai intre 18 si 65 ani la data acordarii creditului; 
  • sa poti dovedi ca esti beneficiar de venituri cu caracter permanent; 
  • sa ai un venit lunar eligibil mai mare de 800 lei; 
  • sa ai cel putin 3 luni vechime la locul actual de munca. 


Avantajele cardurilor de credit 

- Plata in rate fara dobanda - pana la 12 Rate, iar in cazul campanilor de shopping bancar te poti bucura de pana la 18 Rate fara dobanda la partenerii nostri

- Puncte de loialitate pentru cumparaturile facute la comercianti in strainante si in tara, pentru care nu ai cerut plata in rate: 

⭐ pana la 10% din valoarea cumparaturilor, in cazul tranzactiilor cu comerciantii parteneri ai programului STAR 

⭐ 0,3% din valoarea cumparaturilor efectuate in tara, atat la comerciantii inscrisi in programul STAR, cat si la comerciantii care nu fac parte inca din program; 

⭐ 0,1% din valoarea cumparaturilor efectuate in strainatate. 


- Primesti bonus 10 lei in puncte STAR pentru prima plata cu cardul la comercianti. 

- Ai deplina siguranta la plata cu cardul pe internet. 

- Rapiditate si confort la cumparaturi, datorita tehnologiei contactless incorporata. 

- Pentru cardurile Flying Blue primesti mile premiu de bun venit, pentru prima cumparatura: 

✈ 2000 mile bonus pe cardul Flying Blue Clasic 

✈ 4000 mile bonus pe cardul FlyingBlue Premium 

- Acces gratuit in Salonul Business din Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul Avram Iancu Cluj-Napoca la cardurile Flying Blue. 

- Asigurare gratuita pe timpul calatoriei in strainatate pentru cardul Star Gold, Star Platinum, Flying Blue Premiun, Star Forte pentru medici, Visa Buisness Silver sau Gold – carduri de credit.

Ti-a fost util raspunsul?
524
71
Raspuns oferit cu de Banca Transilvania

Intrebare inregistrata cu etichetele