Ce este „cardul de credit”?

Autor: Banca Transilvania

Cardul de credit este un instrument de plata numit și card de cumpărături, prin care ai acces la o linie de credit oferită de bancă.   💳 

Ai parte de multe avantaje la cardul de credit precum posibilitatea de plata în rate fără dobândă la magazinele partenere în programul STAR

Practic, la fiecare plată, pe care nu o efectuezi în rate, cu un card STAR BT în țară sau în străinatate, beneficiezi de puncte STAR* oferite de bancă și / sau comerciant. 

*1 Punct STAR înseamnă 1 Leu. 

La fiecare plată pe care nu o efectuezi în rate, cu un card Flying Blue (un card de credit), în țara sau în străinătate, aduni mile.


Tipuri de carduri de credit:

Avem mai multe carduri de credit, create pentru nevoi diferite: 

Cardurile de credit STAR Card (STAR Forte, Gold si Platinum), create în special pentru cumparaturi. Pot fi folosite pentru tranzacții la comercianții din țară și din străinătate; 

Cardul de credit STAR Forte pentru Medici, card dedicat în exclusivitate medicilor din România;

Cardurile BT Flying Blue, create în parteneriat cu Flying Blue, pentru iubitorii de călătorii și de cumpărături;

Cardurile de credit Visa Business Silver sau Gold dedicate clienților persoane juridice.Ce limita poate avea cardul de credit?

Cardului de credit pentru persoane fizice i se poate atașa o linie de credit de până la 5 venituri lunare eligibile, astfel: 

⠀se acordă până la 5.000 Euro pe cardul STAR Forte, STAR Forte pentru Medici sau Flying Blue Classic;

⠀se acordă nă la 10.000 Euro pe cardul STAR Gold și Flying Blue Premium;

⠀se acordă până la 30.000 Euro pe cardul STAR Platinum; 

⠀și pe cardurile de credit Visa Business Silver sau Gold dedicate clienților persoane juridice se pot atașa linii de credit. Însă limita variază în funcție de analiza personalizată a situației finaciare. Ce este perioada de grație a cardului de credit?

⠀în cazul cardurilor destinate persoanelor fizice (STAR Forte, Gold, Platinum, Mastercard Forte Medici, Flying Blue Clasic și Premium), linia de credit consumată între prima și ultima zi a lunii curente poate fi repusă în cont până în data de 25 a lunii următoare. 

Până la data scadentă poți repune pe contul de card întreaga suma cheltuită, fără a se percepe dobandă sau poți depune cel puțin 10% din suma consumată, caz în care se va percepe o dobândă de 24% / an.  

⠀în cazul cardurilor destinate persoanelor juridice, linia de credit consumată între prima și ultima zi a lunii curente poate fi repusă în cont până în data de 25 a lunii următoare. 

Dacă până la scadența lunară ai depus pe contul de card întreagă sumă consumată nu se percepe dobânda în luna respectivă. 

Dacă până la scadența lunară nu ai depus pe cont întreaga suma consumată, în următoarea zi bancară se va percepe un comision (2% din suma totală pe care trebuia să o depui, min 50 Ron). Avantajele cardurilor de credit 

⠀Plata în rate fără dobândă - până la 12 Rate, iar în cazul campanilor de shopping bancar te poți bucura de până la 18 Rate fără dobândă la partenerii noștri;

⠀Puncte de loialitate pentru cumpărăturile făcute la comercianți în străinătate și în țară, pentru care nu ai cerut plata în rate: 

⠀până la 10% din valoarea cumpărăturilor, în cazul tranzacțiilor cu comercianții parteneri ai programului STAR;

⠀0,3% din valoarea cumpărăturilor efectuate în țară, atât la comercianții înscrisi în programul STAR, cât și la comercianții care nu fac parte înca din program; 

⠀0,1% din valoarea cumpărăturilor efectuate în străinătate.

⠀Primești bonus 10 lei în puncte STAR pentru prima plată cu cardul la comercianți;

⠀Ai deplină siguranță la plata cu cardul pe internet;

⠀Rapiditate și confort la cumpăraturi, datorită tehnologiei contactless încorporată;

⠀Pentru cardurile Flying Blue primești mile premiu de bun venit, pentru prima cumpărătură:

⠀1.000 mile bonus pe cardul Flying Blue Clasic;

⠀2.000 mile bonus pe cardul Flying Blue Premium.

⠀Acces gratuit în Salonul Business din „Aeroportul Internațional Henri Coanda București” și „Aeroportul Avram Iancu Cluj-Napoca” cu cardurile STAR Gold, STAR Platinum și Flying Blue Premium precum și cu cardurile de credit business Silver / Gold;

⠀Asigurare gratuită pe timpul călătoriei în străinătate pentru cardul STAR Gold, STAR Platinum, Flying Blue Premiun, STAR Forte pentru medici, Visa Business Silver sau Gold – carduri de credit.

Ti-a fost util raspunsul?
954
105
Raspuns cu de Banca Transilvania