DOAR PENTRU CLIENTII BT

Pot rambursa anticipat creditul?

Autor: Banca Transilvania

Desigur 😊! Ai posibilitatea sa soliciti rambursarea anticipata totala sau partiala a creditului aflat in derulare la BT. Trebuie doar sa depui in contul tau curent suma pe care doresti sa o platesti anticipat si apoi sa te prezinti cu actul de identitate, in orice unitate BT pentru a completa cererea de rambursare anticipata.

Ce este rambursarea anticipata?

Rambursarea anticipata reprezinta achitarea unei sume din soldul creditului, in avans, oricand, inaintea scadentei finale.

Cand poti rambursa anticipat un credit?

Rambusarea anticipata a unei sume din soldul creditului se poate efectua oricand, indiferent de tipul creditului. Pentru a rambursa anticipat un credit (partial sau total), trebuie sa nu inregistrezi restante.  

Care este procedura pentru a rambursa anticipat un credit?

Procedura de urmat pentru a rambursa anticipat un credit este urmatoarea: initial trebuie sa te asiguri ca suma necesara achitarii creditului este disponibila in contul tau curent, in valuta in care ai contractat creditul. Ulterior, este necesar sa te prezinti in unitatea bancara pentru a completa o cerere de rambursare anticipata.

Rambursarea anticipata totala a creditului se va realiza la soldul creditului si dobanda calculata la data rambursarii.

In situatia in care doresti sa efectuezi o rambursare anticipata partiala a creditului ai posibilitatea sa optezi pentru diminuarea perioadei de creditare sau pentru diminuarea ratei.

Pentru creditele cu dobanda variabila, BT nu percepe comision de rambursare anticipata, iar pentru creditele cu dobanda fixa comisionul este de 0.5% sau 1% in functie de perioada dintre data rambursarii si ultima data scadenta a ratelor.

In cazul in care pentru creditul rambursat anticipat ai adus in garantie un imobil, dupa ce se efectueaza rambursarea totala a creditului va fi necesar sa soliciti radierea ipotecii facuta in favoarea bancii.

Avantajele rambursarii anticipate

Avantajul rambursarii anticipate partiale a creditului este posibilitatea de a opta pentru diminuarea perioadei de creditare sau a valorii ratei lunare. Totodata, pentru suma rambursata anticipat vei achita doar dobanda calculata la data rambursarii (si comisionul de rambursare daca este cazul).

Daca te gandesti sa iei un alt credit, poti calcula online ratele lunare in simulatorul de credite BT si apoi afli telefonic daca te incadrezi pentru suma dorita.  😉

Ti-a fost util raspunsul?
910
230
Raspuns cu de Banca Transilvania

Tags