Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store
Termenii și condiții

Disclaimer

AI Search este un proiect pilot - în varianta beta - care folosește tehnologia GPT4 pentru a simplifica procesul de căutare și înțelegere a produselor bancare.

AI Search este antrenat să răspundă unor întrebări care au legătură exclusiv cu produsele bancare oferite de BT, însă în anumite situații și în funcție de întrebările adresate, este posibil să răspundă și la întrebări generale. Raspunsurile oferite sunt generate automat si trebuie sa fie utilizate doar in scop informativ. Serviciul poate oferi uneori conținut inexact sau potențial ofensator, care nu reprezintă punctul de vedere al Bancii Transilvania. Sunteți singurul responsabil pentru utilizarea conținutului generat de acest serviciu în orice mod. Nu vă bazați pe acest serviciu pentru sfaturi financiare, juridice sau alte sfaturi profesionale si nu introduceți în acesta date cu caracter personal sau alte informații confidențiale.

Utilizarea AI Search presupune acceptarea Termenilor și condițiilor.

Accesul și utilizarea serviciului implică acceptarea fără rezerve a acestor termeni și condiții. Dacă nu sunteți de acord cu acestea, vă rugăm să nu utilizați acest serviciu. Prin acceptarea termenilor și condițiilor pentru a folosi acest serviciu furnizat algoritmic de un model de inteligență artificială, va asumați întreg riscul în ceea ce privește calitatea, siguranța și performanța acestui serviciu.

Banca Transilvania nu furnizează nicio garanție în legătură cu răspunsurile oferite de acest serviciu.

AI Search furnizează răspunsuri algoritmic și acestea pot conține uneori informații inexacte sau limbaj potențial ofensator. Aceste informații nu exprimă poziția Băncii Transilvania și nu pot angaja responsabilitatea Băncii pentru conținutul oferit.

AI Search nu oferă răspunsuri la întrebări personalizate, astfel încât prin utilizarea acestuia va obligați să nu furnizați și să nu introduceți în mesajele/întrebările transmise niciun fel de date cu caracter personal sau alte informații confidențiale. În cazul nerespectării acestei obligații, prin inserarea unor date personale/informații confidențiale în cadrul AI Search, va exprimați consimțământul pentru prelucrarea acestora în vederea oferirii serviciului (răspunsurilor la întrebările pe care le adresați), precum și pentru îmbunătățirea modelului algoritmic al robotului de către dezvoltatorul acestuia.

Orice informație furnizată de către utilizatori în timpul interacțiunii cu AI Search va fi tratată în mod confidențial, fiind dezvăluită doar unor destinatari care au dreptul și nevoia de a o cunoaște.

Conținutul oferit de AI Search are doar scop informativ.

Utilizatorii sunt responsabili pentru întrebările și mesajele adresate în cadrul utilizării AI Search. Orice abuz sau limbaj neadecvat poate duce la întreruperea interacțiunii.

AI Search nu oferă sfaturi financiare, juridice sau profesionale și nu înlocuiește consultarea unor experți umani sau profesioniști specializați în domeniul respectiv. Utilizatorii nu trebuie să se bazeze pe informațiile furnizate de către AI Search pentru luarea deciziilor.

Banca își rezervă dreptul de a întrerupe serviciul AI Search în orice moment, fără o notificare prealabilă.

Termenii și condițiile pot fi revizuite/ actualizate în orice moment.

Ce este „inflația”?

Vorbim și auzim tot mai des de inflație. Sau de prețul la produse. Ori de coșul minim de consum. Care este legătura dintre ele și ce înseamnă pentru noi?  🤔

Să începem cu începutul: prețul produselor și serviciilor se poate modifica oricând pentru că așa este într-o economie de piață. Atunci când creșterea este generalizată, vorbim de inflație.  📈

Evoluția prețurilor de consum este un reper în economie pentru că are legătură cu bunăstarea populației. Având aceleași venituri, cu cât cresc prețurile, cu atât poți cumpăra mai puțin. De exemplu, dacă rata inflației este de 7%, atunci coșul de cumpărături cu tot atât mai mic decât anul anterior. Tot inflația determină companiile să acorde atenție sporită gestionării costurilor de producție, operaționale și de finanțare.  🕵

Pentru o creștere economică echilibrată, generatoare de dezvoltare, stabilitatea prețurilor reprezintă un ingredient fundamental. În noiembrie 2022, în România prețurile au crescut cu aproape 17%, cel mai ridicat nivel din 2003. Minimul a fost în mai 2016, când am avut o scădere cu 3,46%.

Stabilitatea prețurilor = creștere cu ritmuri anuale de circa 2%

Prin stabilitatea prețurilor se înțelege o creștere a prețurilor de consum cu ritmuri anuale de aproximativ 2%, nivelul țintă de inflație al băncilor centrale din Statele Unite ale Americii și Zona Euro. 

Astfel, în perioadele cu o creștere lentă a prețurilor de consum companiile alocă mai eficient resursele, iar populația poate lua decizii de consum mai bine informate. În acest context, asistăm la creșterea productivității în economie, cu impact pozitiv pentru bunăstarea populației.

Poți găsi mai multe detalii despre toate cele de mai sus în articolul nostru de pe Blog: „Inflația de acum, un puseu”.  🙂

  • Ultima actualizare

    23.07.2024
Ti-a fost util raspunsul?
1
1