Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store
Termenii și condiții

Disclaimer

AI Search este un proiect pilot - în varianta beta - care folosește tehnologia GPT3.5 pentru a simplifica procesul de căutare și înțelegere a produselor bancare.

AI Search este antrenat să răspundă unor întrebări care au legătură exclusiv cu produsele bancare oferite de BT, însă în anumite situații și în funcție de întrebările adresate, este posibil să răspundă și la întrebări generale. Raspunsurile oferite sunt generate automat si trebuie sa fie utilizate doar in scop informativ. Serviciul poate oferi uneori conținut inexact sau potențial ofensator, care nu reprezintă punctul de vedere al Bancii Transilvania. Sunteți singurul responsabil pentru utilizarea conținutului generat de acest serviciu în orice mod. Nu vă bazați pe acest serviciu pentru sfaturi financiare, juridice sau alte sfaturi profesionale si nu introduceți în acesta date cu caracter personal sau alte informații confidențiale.

Utilizarea AI Search presupune acceptarea Termenilor și condițiilor.

Accesul și utilizarea serviciului implică acceptarea fără rezerve a acestor termeni și condiții. Dacă nu sunteți de acord cu acestea, vă rugăm să nu utilizați acest serviciu. Prin acceptarea termenilor și condițiilor pentru a folosi acest serviciu furnizat algoritmic de un model de inteligență artificială, va asumați întreg riscul în ceea ce privește calitatea, siguranța și performanța acestui serviciu.

Banca Transilvania nu furnizează nicio garanție în legătură cu răspunsurile oferite de acest serviciu.

AI Search furnizează răspunsuri algoritmic și acestea pot conține uneori informații inexacte sau limbaj potențial ofensator. Aceste informații nu exprimă poziția Băncii Transilvania și nu pot angaja responsabilitatea Băncii pentru conținutul oferit.

AI Search nu oferă răspunsuri la întrebări personalizate, astfel încât prin utilizarea acestuia va obligați să nu furnizați și să nu introduceți în mesajele/întrebările transmise niciun fel de date cu caracter personal sau alte informații confidențiale. În cazul nerespectării acestei obligații, prin inserarea unor date personale/informații confidențiale în cadrul AI Search, va exprimați consimțământul pentru prelucrarea acestora în vederea oferirii serviciului (răspunsurilor la întrebările pe care le adresați), precum și pentru îmbunătățirea modelului algoritmic al robotului de către dezvoltatorul acestuia.

Orice informație furnizată de către utilizatori în timpul interacțiunii cu AI Search va fi tratată în mod confidențial, fiind dezvăluită doar unor destinatari care au dreptul și nevoia de a o cunoaște.

Conținutul oferit de AI Search are doar scop informativ.

Utilizatorii sunt responsabili pentru întrebările și mesajele adresate în cadrul utilizării AI Search. Orice abuz sau limbaj neadecvat poate duce la întreruperea interacțiunii.

AI Search nu oferă sfaturi financiare, juridice sau profesionale și nu înlocuiește consultarea unor experți umani sau profesioniști specializați în domeniul respectiv. Utilizatorii nu trebuie să se bazeze pe informațiile furnizate de către AI Search pentru luarea deciziilor.

Banca își rezervă dreptul de a întrerupe serviciul AI Search în orice moment, fără o notificare prealabilă.

Termenii și condițiile pot fi revizuite/ actualizate în orice moment.

Cum realizez un buget dacă vreau să iau un credit?

Pentru a nu lua un credit fără a fi sigur că ai posibilitatea de a-l plăti îți recomandăm să faci un buget de venituri și cheltuieli. 😊 

Cum se realizează acesta? Simplu. Noi te ajutăm să pui la un loc informații despre veniturile și cheltuielile tale, istoricul de creditare, precum și impactul noului credit, pentru a fi siguri că decizia de a lua un credit va fi una informată și responsabilă.


Veniturile – aici trebuie să treci absolut toate sursele tale de venit. 

Uite aici ar fi câteva: 

➕ Salariu. Ok, dacă salariul tău e fix, treaba este simplă. Totuși dacă ești zilier sau ești plătit per oră, ori în funcție de comision, adaugă în buget salariul minim pe care îl primești în fiecare lună. 

➕ Banii pe care îi primești sub forma tichetelor de masă (pe aceștia îi poți echivala cu cheltuielile variabile – vezi mai jos) 

➕ Alocația copilului – în cazul în care ești părinte (știi tu, job-ul acela cu normă întreagă) 

➕ Bonusurile pe care le primești periodic la job 

➕ Primele – pentru că te știm, ești amazing! 

➕ Banii care îți vin de pe urma dividentelor (dacă e cazul) 

➕ Banii care vin de pe urma chiriașilor 


Cheltuielile – acestea se împart în: 

1.  Cheltuieli fixe – adică cele care vin în fiecare lună și mănâncă câte un pic din bugetul tău. Le recunoști foarte ușor, după următoarele denumiri: 

➖ Chirie 

➖ Utilități – apă, gaz, electricitate 

➖ Abonamente – la telefon, internet, televiziune, sală

➖ Credite – spre exemplu pentru mașină 

➖ Asigurări 


2. Cheltuieli variabile – acestea se prezintă în mod inconstant, iar atunci când apar, iau din bugetul tău sume greu de urmărit. Tocmai din acest motiv este foarte important să le recunoaștem și să fim cu ochii pe ele: 

➖ Mâncare 

➖ Activități de relaxare 

➖ Excursii și vacanțe 

➖ Produse de igienă și cosmetică 

➖ Îmbrăcăminte și încălțăminte, iar lista poate continua. 


Acum că ai întocmit aceste liste, tot ce îți mai rămâne de făcut este să scazi din totalul veniturilor, totalul cheltuielilor. Suma obținută sunt de fapt banii care îți rămân la finalul lunii. Ce spui? În acest buget se mai încadrează încă o rată pentru un credit? 🤔

Dacă te gândești să iei un credit, poți calcula online ratele lunare în simulatorul de credite BT și apoi afli telefonic dacă te încadrezi pentru suma dorită.

  • Ultima actualizare

    14.09.2022
Ti-a fost util raspunsul?
82
12