Ce este valoarea reziduala? Se poate lasa valoarea reziduala la sfarsit de plata?

Autor: Banca Transilvania

Definitia valorii reziduale

Valoarea reziduala este un termen asociat cu operatiunile de leasing si reprezinta valoarea la care, in momentul expirarii contractului de leasing, dupa achitarea ultimei rate, se face transferul dreptului de proprietate asupra bunului catre utilizator.  

Cand se plateste valoarea reziduala

Suma reprezentand valoarea reziduala poate fi achitata la incheierea perioadei de leasing sau poate fi inclusa in rate, pe parcursul derularii contractului.  📑

Cum se calculeaza valoarea reziduala

Valoarea reziduala nu reprezinta un cost suplimentar, ci o parte din pretul bunului, exprimata de obicei in procente. Marimea valorii reziduale influenteaza invers proportional valoarea ratelor lunare: de exemplu, o valoare reziduala mare este asociata cu rate de leasing reduse.  📉

De obicei, in cazul persoanelor fizice, contractele au prevazuta o valoare reziduala mai ridicata, in asa fel incat rata de leasing lunara sa fie redusa, in timp ce, in cazul persoanelor juridice, lucrurile stau invers.

Poate sa fie valoarea reziduala 0%?

Valoarea reziduala este de 0% atunci cand este cuprinsa in ratele de leasing. In acest caz, achitarea ultimei rate este considerata ca fiind plata valorii reziduale.  

Ti-a fost util raspunsul?
521
56
Raspuns cu de Banca Transilvania