Ce este cardul de debit?

Autor: Banca Transilvania

Definitia cardului de debit

Cardul de debit reprezinta un instrument de plata, atasat la contul curent, care iti ofera acces la banii depusi in contul tau sau la o linie de credit pe care ti-o acorda banca pe contul curent denumita overdraft (descoperit de cont). 


Cum functioneaza cardul de debit?

Cardurile de debit BT functioneaza atat in tara, cat si in strainatate. Poti face cu ele retrageri de numerar de la ATM si plati la comercianti sau pe Internet. In cazul in care plata este in alta valuta, decat valuta contului la care e atasat cardul, conversia valutara se face automat. 


Cardul de debit poate fi folosit la cumparaturi online?

Bineinteles! Cu cardul de debit poti sa platesti, in deplina siguranta si fara niciun comision, produsele si serviciile oferite de comercianti atat fizic prin plata la POS, cat si in mediul online. 


La ce cont este legat cardul de debit?

Cardul de debit este atasat unui cont curent sau, in cazul persoanelor juridice, poate fi atasat si unui cont de card. Cardul de debit in RON se ataseaza unui cont in RON, iar cardul de debit in EUR se ataseaza contului in EUR. 

E important sa stii si ca: Daca faci plati in alte monede, se face automat conversia valutara. 


Care sunt costurile pentru cardul de debit? 

Fiecare card vine cu costurile lui. 

Daca doresti sa vezi care sunt costurile cardurilor dedicate persoanelor fizice, iti punem la indemana lista de comisioane.

In cazul in care iti doresti sa afli care sunt costurile cardurilor dedicate persoanelor juridice, iti punem la indemana brosura de comisoane.

Ti-a fost util raspunsul?
56
13
Raspuns cu de Banca Transilvania

Tags