Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store
Termenii și condiții

Disclaimer

AI Search este un proiect pilot - în varianta beta - care folosește tehnologia GPT4 pentru a simplifica procesul de căutare și înțelegere a produselor bancare.

AI Search este antrenat să răspundă unor întrebări care au legătură exclusiv cu produsele bancare oferite de BT, însă în anumite situații și în funcție de întrebările adresate, este posibil să răspundă și la întrebări generale. Raspunsurile oferite sunt generate automat si trebuie sa fie utilizate doar in scop informativ. Serviciul poate oferi uneori conținut inexact sau potențial ofensator, care nu reprezintă punctul de vedere al Bancii Transilvania. Sunteți singurul responsabil pentru utilizarea conținutului generat de acest serviciu în orice mod. Nu vă bazați pe acest serviciu pentru sfaturi financiare, juridice sau alte sfaturi profesionale si nu introduceți în acesta date cu caracter personal sau alte informații confidențiale.

Utilizarea AI Search presupune acceptarea Termenilor și condițiilor.

Accesul și utilizarea serviciului implică acceptarea fără rezerve a acestor termeni și condiții. Dacă nu sunteți de acord cu acestea, vă rugăm să nu utilizați acest serviciu. Prin acceptarea termenilor și condițiilor pentru a folosi acest serviciu furnizat algoritmic de un model de inteligență artificială, va asumați întreg riscul în ceea ce privește calitatea, siguranța și performanța acestui serviciu.

Banca Transilvania nu furnizează nicio garanție în legătură cu răspunsurile oferite de acest serviciu.

AI Search furnizează răspunsuri algoritmic și acestea pot conține uneori informații inexacte sau limbaj potențial ofensator. Aceste informații nu exprimă poziția Băncii Transilvania și nu pot angaja responsabilitatea Băncii pentru conținutul oferit.

AI Search nu oferă răspunsuri la întrebări personalizate, astfel încât prin utilizarea acestuia va obligați să nu furnizați și să nu introduceți în mesajele/întrebările transmise niciun fel de date cu caracter personal sau alte informații confidențiale. În cazul nerespectării acestei obligații, prin inserarea unor date personale/informații confidențiale în cadrul AI Search, va exprimați consimțământul pentru prelucrarea acestora în vederea oferirii serviciului (răspunsurilor la întrebările pe care le adresați), precum și pentru îmbunătățirea modelului algoritmic al robotului de către dezvoltatorul acestuia.

Orice informație furnizată de către utilizatori în timpul interacțiunii cu AI Search va fi tratată în mod confidențial, fiind dezvăluită doar unor destinatari care au dreptul și nevoia de a o cunoaște.

Conținutul oferit de AI Search are doar scop informativ.

Utilizatorii sunt responsabili pentru întrebările și mesajele adresate în cadrul utilizării AI Search. Orice abuz sau limbaj neadecvat poate duce la întreruperea interacțiunii.

AI Search nu oferă sfaturi financiare, juridice sau profesionale și nu înlocuiește consultarea unor experți umani sau profesioniști specializați în domeniul respectiv. Utilizatorii nu trebuie să se bazeze pe informațiile furnizate de către AI Search pentru luarea deciziilor.

Banca își rezervă dreptul de a întrerupe serviciul AI Search în orice moment, fără o notificare prealabilă.

Termenii și condițiile pot fi revizuite/ actualizate în orice moment.

Ce înseamnă „DAE” (Dobânda Anuală Efectivă)?

DAE (sau Dobânda Anuală Efectivă), o regăsești sub formă procentuală și reprezintă costul total al unui credit. 😉

Ea e folosită des în încercarea de a compara două credite

De multe ori poate să fie utilă, însă e bine să înțelegi mai în amănunt următorii factori care îi influențează valoarea. 🙂


Costurile incluse în DAE

Unele bănci aleg să nu includă costurile asigurărilor de viață în DAE. 😅

De asemenea:

⠀comisioanele de administrare ale conturilor curente nu sunt de obicei incluse în DAE;

⠀la fel și asigurările destinate bunurilor imobiliare aduse în garanție. Modul în care sunt percepute costurile 

După cum bine știi, unele bănci solicită plata unor comisioane și taxe la acordarea creditului, iar la altele sunt achitate pe parcurs. 📆

Pentru tine e important să știi de ce sumă de bani trebuie să dispui în momentul acordării creditului.  Hai să vezi un exemplu 

⠀la banca X, un credit poate să aibă un comision de analiză de 300 de lei și încă un comision de 5 lei lunar pe o perioadă de 60 de luni (în total 600 de lei);

⠀la banca Y, un credit poate avea un comision de analiză de 600 de lei și comision 0 de administrare lunară. 


În ambele cazuri, suma plătibilă e aceeași, 600 de lei. Însă:

⠀în momentul acordării creditului de la banca Y, ar trebui să ai în contul curent 600 de lei;

⠀pe când, pentru cel la banca X, ai avea nevoie de doar 300 de lei în contul curent (adică suma reprezentată de comisionul de analiză).


⠀Dacă vrei să afli mai multe informații despre termenii utilizați în creditare, te așteptăm și pe site unde ți-am pregătit un ghid întreg în care povestim despre aceștia. 

  • Ultima actualizare

    29.08.2022
Ti-a fost util raspunsul?
329
209