Ce fac daca mi-am pierdut telefonul pe care am Apple Pay?

Autor: Banca Transilvania

Pentru a folosi Apple Pay este nevoie de autorizarea fiecarei tranzactii efectuate prin Apple Pay cu un card BT inrolat, prin Face ID, Touch ID sau parola.

Device-urile Apple Watch dispun de Wrist Detection, care, atunci cand este activat, obliga utilizatorul sa isi introduca parola de fiecare data cand isi pune ceasul pe mana.

Aceste functionalitati previn posibilitatea ca alte persoane decat utilizatorul sa foloseasca Apple Pay pe iPhone, iPAD, Apple Watch sau Mac.

In cazul pierderii / furtului unui device cu carduri BT setate in Apple Pay trebuie sa accesezi pagina contului Apple ID sau sa folosesti functia Find My iPhone pentru a suspenda sau a sterge permanent abilitatea de a face plati cu Apple Pay cu device-ul pierdut.

Pe pagina contului Apple ID se selecteaza device-ul dupa sign in. In informatiile afisate, se selecteaza sectiunea Apple Pay si se face click pe Remove sau pe Remove all.

Cardul sau cardurile vor fi suspendate sau sterse din Apple Pay, chiar daca device-ul este offline sau nu este conectat la o retea de telefonie mobila sau la o retea Wi-Fi. 

De asemenea poti apela banca emitenta a cardului in cazul pierderii / furtului device-ului, pentru a suspenda sau sterge cardurile din Apple Pay.  😊

Ti-a fost util raspunsul?
7
0
Raspuns cu de Banca Transilvania

Tags