Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store
Termenii și condiții

Disclaimer

AI Search este un proiect pilot - în varianta beta - care folosește tehnologia GPT4 pentru a simplifica procesul de căutare și înțelegere a produselor bancare.

AI Search este antrenat să răspundă unor întrebări care au legătură exclusiv cu produsele bancare oferite de BT, însă în anumite situații și în funcție de întrebările adresate, este posibil să răspundă și la întrebări generale. Raspunsurile oferite sunt generate automat si trebuie sa fie utilizate doar in scop informativ. Serviciul poate oferi uneori conținut inexact sau potențial ofensator, care nu reprezintă punctul de vedere al Bancii Transilvania. Sunteți singurul responsabil pentru utilizarea conținutului generat de acest serviciu în orice mod. Nu vă bazați pe acest serviciu pentru sfaturi financiare, juridice sau alte sfaturi profesionale si nu introduceți în acesta date cu caracter personal sau alte informații confidențiale.

Utilizarea AI Search presupune acceptarea Termenilor și condițiilor.

Accesul și utilizarea serviciului implică acceptarea fără rezerve a acestor termeni și condiții. Dacă nu sunteți de acord cu acestea, vă rugăm să nu utilizați acest serviciu. Prin acceptarea termenilor și condițiilor pentru a folosi acest serviciu furnizat algoritmic de un model de inteligență artificială, va asumați întreg riscul în ceea ce privește calitatea, siguranța și performanța acestui serviciu.

Banca Transilvania nu furnizează nicio garanție în legătură cu răspunsurile oferite de acest serviciu.

AI Search furnizează răspunsuri algoritmic și acestea pot conține uneori informații inexacte sau limbaj potențial ofensator. Aceste informații nu exprimă poziția Băncii Transilvania și nu pot angaja responsabilitatea Băncii pentru conținutul oferit.

AI Search nu oferă răspunsuri la întrebări personalizate, astfel încât prin utilizarea acestuia va obligați să nu furnizați și să nu introduceți în mesajele/întrebările transmise niciun fel de date cu caracter personal sau alte informații confidențiale. În cazul nerespectării acestei obligații, prin inserarea unor date personale/informații confidențiale în cadrul AI Search, va exprimați consimțământul pentru prelucrarea acestora în vederea oferirii serviciului (răspunsurilor la întrebările pe care le adresați), precum și pentru îmbunătățirea modelului algoritmic al robotului de către dezvoltatorul acestuia.

Orice informație furnizată de către utilizatori în timpul interacțiunii cu AI Search va fi tratată în mod confidențial, fiind dezvăluită doar unor destinatari care au dreptul și nevoia de a o cunoaște.

Conținutul oferit de AI Search are doar scop informativ.

Utilizatorii sunt responsabili pentru întrebările și mesajele adresate în cadrul utilizării AI Search. Orice abuz sau limbaj neadecvat poate duce la întreruperea interacțiunii.

AI Search nu oferă sfaturi financiare, juridice sau profesionale și nu înlocuiește consultarea unor experți umani sau profesioniști specializați în domeniul respectiv. Utilizatorii nu trebuie să se bazeze pe informațiile furnizate de către AI Search pentru luarea deciziilor.

Banca își rezervă dreptul de a întrerupe serviciul AI Search în orice moment, fără o notificare prealabilă.

Termenii și condițiile pot fi revizuite/ actualizate în orice moment.

Ce este o plată SEPA?

Ce este SEPA? 

SEPA (Single Euro Payments Area) este un sistem de plăți folosit numai pentru plățile în euro fără numerar, disponibil în țările membre UE și în alte câteva state (Elveția, Norvegia și Liechtenstein).

Prin intermediul SEPA, plățile în euro de la nivel european sunt procesate mai rapid și mai ușor. 😉


Ce este o plată SEPA?

O plată SEPA trebuie să respecte următoarele criterii:

 ❶⠀să fie făcută în euro (transfer credit, debitare directă, plăți prin intermediul cardului);

 ❷⠀să fie făcută în regim normal;

 ❸⠀să fie ordonată în regim de comisionare SHA (adică taxele sunt suportate de fiecare participant la tranzacție în parte);

Altfel spus, persoana care trimite banii va plăti taxa de expediere, iar cel care primește banii va plăti taxa de încasare.

 ❹⠀să fie făcută către o bancă dintr-o țară care face parte din spațiul SEPA (am explicat mai sus care sunt acestea) 😅


Mai exact, SEPA se referă la transferurile de bani realizate dintr-un cont bancar deschis în euro într-un alt cont bancar în euro, între țările aflate în zona SEPA.  


Se percep taxe pentru plățile prin SEPA?

Plățile făcute prin intermediul SEPA vor fi decontate printr-un sistem special, fără să mai treacă prin alte bănci de corespondență și să fie comisionate de acestea. 

SEPA permite tranzacții în euro, iar taxele de transfer sunt foarte mici sau inexistente. La plată (depunere) se poate percepe o taxă, care trebuie să fie la fel ca cea pentru plățile interne.  


Cine poate efectua plăți SEPA? 

Plățile SEPA pot fi efectuate atât de persoane fizice cât și de companiile care au sedii în mai multe state din Europa. 😉

  • Ultima actualizare

    20.09.2022

Tags

Ti-a fost util raspunsul?
1217
217