Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a putea lua un credit?

Autor: Banca Transilvania

Procedura e simpla, conditiile de acordare sunt minime si documentatia e usor de completat.

Tu doar trebuie sa:

•   realizezi venituri salariale, pensii sau alte tipuri de venituri care prezinta caracter de permanenta si sunt certe

•   ai contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata

•   nu ai intarzieri sau restante la plata sumelor datorate in cazul in care ai avut alte produse de creditare  

•   te incadrezi din punct de vedere al scoring-ului BT. Aceasta verificare se va face in agentiile noastre, in functie de situatia ta financiara

•   ai varsta minima de 18 ani, deoarece pentru a fi creditat, trebuie sa prezinti o sursa sigura de rambursare adica un raport de munca

•   ai varsta de maxim 65 de ani la *sfarsitul perioadei de creditare (cu exceptia situatiei in care ai venituri din pensii, caz in care varsta va fi de maxim 70 de ani la sfarsitul perioadei de creditare).

* Sfarsitul perioadei de creditare inseamna momentul in care ai platit ultima rata a creditului pe care l-ai primit de la noi.

Detalii suplimentare privind vechimea in munca

In procesul de analiza tinem cont de mai multe elemente printre care si istoricul in munca sau istoricul in realizarea venturilor. Se tine cont atat de vechimea in munca, in realizarea veniturilor salariale cat si cea de la actualul angajator.

O limita minima de la care s-ar putea initia o relatie de creditare este de 6 luni istoric in munca. Acesta este doar unul din criteriile luate in considerare la solicitarea unui credit.

Informatii privind gradul de indatorare

Fiecare tip de produs are stabilit un grad maxim de indatorare iar accesul clientilor la un anumit credit depinde si de acest element.

In stabilirea gradului de indatorare se tine cont de nivelul veniturilor realizate si de totalul obligatiilor de plata (nu doar credite ci si alte sume lunare de plata cum ar fi o rata la CAR) la care se adauga si suma lunara de plata pentru creditul solicitat.

Gradele maxime de indatorare sunt stabilite prin Procedurile interne si trebuie sa respecte nivelul maxim reglementat legislativ.

De exemplu: nivelul maxim al gradului de indatorare este de 40% pentru un credit de consum standard utilizat pentru nevoi personale, credit in lei, cand clientul realizeaza venituri in lei.  

Pentru mai multe detalii ne poti contacta la numarul *8028; sau 0264 308 028 sau te asteptam in orice unitate BT.

Daca te gandesti sa iei un credit, poti calcula online ratele lunare in simulatorul de pe pagina si apoi afli telefonic daca te incadrezi pentru suma dorita. 

Ti-a fost util raspunsul?
115
9
Raspuns oferit cu de Banca Transilvania

Intrebare inregistrata cu etichetele