Vezi raspunsul pe intreb.bancatransilvania.ro

Care sunt avantajele leasing-ului operational?

Autor: Echipa Banca Transilvania

Ce este leasingul operational?

Cea mai buna solutie (modalitatea) prin care poti externaliza serviciile legate de flota de masini a unei companii sau mai simplu, o inchiriere a auto pe termen lung.

Cine poate beneficia de serviciile de leasingul operational?

Doar companiile, fie ele IMM-uri, companii mari sau liber profesionisti organizati ca PFA, Intreprinderi Individuale, etc.

Care sunt conditiile de acordare ale leasingului operational?

Conditiile minime pentru un leasing operational: compania trebuie sa fie legal constituita, sa functioneze, sa aiba mai mult de 12 luni de activitate in acelasi domeniu si sa aiba o buna capacitate de plata a chiriei lunare.Exceptie fac start-up-urile dintr-un grup de firme, care isi desfasoara activitate de cel putin 12 luni.

Ce se intampla cu bunul finantat la finalul contractului?

La finalul contractului, bunul se returneaza companiei de leasing existand posibilitatea de a contracta alte bunuri mai noi si performante.

Care sunt avantajele leasingului operational?

Leasingul operational are atat avantaje financiare si fiscale, precum si avantaje operationale. Amintim doar cateva dintre ele: avans zero, rate fixe pe toata perioada contractului, deductibileitate fiscala integrala, reducerea costurilior asociate flotei auto. Mai multe avantaje gasesti detaliate aici.